Video marketing

meer dan alleen video’s online zetten

Video marketing is uitgegroeid tot één van de meest gebruikte marketing tools door marketeers en dat is niet heel gek. Video creëert gemakkelijk een beleving rondom je merk, producten en diensten. Video marketing draait om het produceren en verspreiden van relevante en waardevolle videoproducties om uw doelgroep te bereiken. Door regelmatig relevante en waardevolle videoproducties te verspreiden creëert u merkvertrouwen dat uiteindelijk zal leiden tot een hogere conversie. Daarmee zijn videoproducties de grootste lead generator geworden van alle marketing tools.

80%
Percentage waarmee conversie toeneemt wanneer er video te zien is op de homepage
74%
Verwachting van het totale data verkeer in 2017 dat video is
87%
Van de marketeers gebruiken video voor hun reclame uitingen

8 redenen waarom jij video marketing zou moeten implementeren

 • Om meer internet traffic te genereren voor je social media en website.
 • Omdat jouw product of dienst het beste is en iedereen het moet weten!
 • Je product heeft toelichting nodig wat betreft gebruik. Laat mensen het gemak ervaren van een instructievideo.
 • Bepaalde vragen over je product of dienst blijven terugkeren. Misschien een goed idee om een product video te maken?
 • Je merk is nieuw en onbekend, of je merk gaat veranderen. Laat iedereen weten dat je bestaat!
 • Steeds meer mensen raadplegen hun telefoon voordat ze een aankoop doen in fysieke winkels en vaak zoeken ze dan video’s op van het product. Zorg voor eigen video content maar ook voor een eigen vormgeving met jouw huisstijl/kenmerken op je website of in je fysieke winkel.
 • Video heeft volgens 51% van de professionele marketeers de hoogste return on investment ratio (ROI).
 • Voor ieder budget is er video marketing mogelijk.

Online video is booming!

De bovenstaande cijfers liegen er niet om, video wordt een steeds belangrijker onderdeel van marketing. Het gedrag van consumenten is in de laatste decennia flink veranderd, consumenten zijn lui geworden en kijken liever video’s dan dat ze teksten lezen. Video zorgt ervoor dat mensen langer blijven plakken op je online platform zoals je website, Instagram of Facebook pagina. Als je een videoproductie plaatst op social media die pakkend is zullen kijkers andere mensen taggen en misschien je video wel delen. Dit is wat jij ook wilt bereiken met jouw video’s. Hoe meer bereik jouw video heeft des te meer mensen jouw video voorbij zien komen. Bereik is één van de manieren om te meten hoe goed je video het doet. Natuurlijk zegt bereik niet alles, je wilt het liefst dat iedereen je video bekijkt en helemaal afkijkt. Maak daarom je video’s niet te lang en kies een onderscheidende thumbnail. Zo trekt jouw post / videoproductie gelijk de aandacht bij de kijker. Maar alles start natuurlijk met een goed plan, een video marketing plan!

Video marketing, doordacht te werk gaan

Het proces van video marketing is niet ingewikkeld maar je moet vooraf wel een video marketing plan hebben. Dit zijn de vijf belangrijkste punten:

 1. Wat is de boodschap die je wilt meegeven aan de kijker? Zorg voor videoproducties met een doel/behoefte die vervult moet worden. Door goed na te denken over de insteek van je videoproductie wordt je video een stuk relevanter voor je doelgroep.
 2. Wie wil je aanspreken? Het is belangrijk je doelgroep goed af te bakenen voordat je überhaupt begint met video marketing. Je doelgroep bepaalt de snelheid, duratie, vormgeving en het taalgebruik van je video.
 3. Welke positie gaat je video marketing innemen binnen je bedrijf? Wil je bestaande reclame uitingen versterken of ga je een geheel nieuwe campagne starten? In beide gevallen is het in ieder geval goed te kijken naar de huisstijl en vormgeving van je video’s. Zorg dat deze naadloos aansluiten op je huisstijl.
 4. Op welk medium ga je je content verspreiden? Tegenwoordig worden de meeste video’s gekeken op een smartphone of tablet. Heb je ook al nagedacht over een video campagne voor alleen mobiel? Dan is het slim om je video’s te optimaliseren voor mobiele apparaten en kies je voor een verticaal video formaat.
 5. De implementatie wordt gestart en nu is het tijd om te meten of het gewenste doel wordt behaald. Door de cijfers goed te analyseren kan je kijken of de strategie moet worden aangepast voor toekomstige video’s.