Wordt verticale video de nieuwe online standaard?

 In Blogpost

Wij horen steeds vaker dat verticale video (4:3) beter werkt dan breedbeeld video’s (16:9) wanneer het gaat om online video advertising. Als je naar de cijfers kijkt zie je dat verticale video’s op social media beter bekeken worden dan breedbeeld video’s en dat is ook wel begrijpelijk.  Dagelijks zijn er op Facebook 1,23 miljard gebruikers, waarvan er 1,15 miljard Facebook bezoekt met een mobiel apparaat (tablet/smartphone). Dat betekent dat meer dan 90% van de bezoekers dit doet op een mobiel apparaat. Uit onderzoek van Facebook is gebleken dat gebruikers langer naar verticale video’s kijken dan naar de normale breedbeeld varianten. Ook zijn de gebruikers eerder geneigd deze video’s met geluid te bekijken. Om verder te experimenteren ondersteunt Facebook sinds 14 februari een nieuw video formaat, het 9:16 videoformaat. Apps als Snapchat en Instagram gebruiken al langer verticale video (4:3 & 9:16).

 

Van links naar rechts de formaten: 16:9, 4:3 en 9:16.

Een verandering is in gang gezet

Er zijn veel artikelen die deze trend bevestigen, één van de artikelen die we uitlichten is van No Film School. In dit artikel gaat het over de verschillende trailers van de film Baby Driver. De makers van de film waren benieuwd of verticale video echt zoveel beter werkt voor hun bereik en interactie. Daarom werd er geëxperimenteerd met drie verschillende formaten trailers, 4:3, 16:9 en 9:16. De eerste resultaten waren veelbelovend, de interactie met de verticale video’s was 2 à 3 keer hoger dan de 16:9 variant. Op het moment van schrijven hebben de verticale video’s een bereik van ongeveer 10 miljoen gebruikers gegenereerd.

Wordt 2017 het jaar van verticale video?

De ontwikkeling van verticale video t.o.v. breedbeeld is zeker interessant. Wij bieden onze klanten in ieder geval de mogelijkheid om hun video’s in verschillende formaten te produceren. Hiermee vergroten we de inzetbaarheid en het mogelijke bereik. De cijfers liegen niet, verticale video’s worden vaker bekeken en zorgen voor meer interactie met de gebruiker dan het gebruikelijke breedbeeld (16:9) formaat. Verticale video zal geen vervanging worden van de traditionele afmetingen maar het is absoluut een goede aanvulling en hiermee wordt er goed ingespeeld op de vele mobiele gebruikers.